Antik yapının 5 bin kişilik kısmı çalışmaların ardından ziyarete açıldı. Perge Kazı Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Aytaç Dönmez, yapının Antik Dönem’de gladyatör dövüşlerinin ve hayvan avlarının yapıldığı bir amfitiyatroya dönüştürüldüğünü belirterek “Alan yaklaşık 5 bin kişilik bir kapasiteye sahip. Stadyumun tamamı 30 bin kişilik ancak açılan bölümün özellikle arena kısmı gösteriler için de çok uygun bir alan. Antalya’ya böyle bir yeni bir gösteri alanı da kazandırmak istiyoruz arkeolojik bulgular dışında” dedi.
Related Posts
Kağıthane’de korkutan yangın: 3 kişi yaralandı
Kağıthane’de 4 katlı binanın 3’üncü katında çıkan yangın korkuttu. Alevlere teslim olan dairede 3 kişi dumandan etkilendi.
Kağıthane’de 4 katlı binanın 3’üncü katında çıkan yangın korkuttu. Alevlere teslim olan dairede 3 kişi dumandan etkilendi.
TBMM’den Bakü’deki Türk eğitim kurumlarına ziyaret
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk eğitim kurumlarını ziyaret etti.
TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Mahmut Özer, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki Türk eğitim kurumlarını ziyaret etti.
Bayburt’ta Tel Helva Çekimi Geleneği Devam Ediyor
Bayburt’ta soğuk kış günlerinde tel helva çekimi geleneği sürdürülüyor. Tel helvası, köy sakinleri tarafından kış mevsiminde karlı ve soğuk havalarda yapılan bir gelenektir. Tel helvası yapımı için su, şeker, limon suyu, un ve yağ kullanılır. Tel helvası çekimi, büyük bir tepsiye dökülen şerbetin soğuk havada kar üzerinde macun kıvamına getirilmesiyle başlar. Ardından elde edilen macun, odanın ortasına kurulan siniye alınarak kavrulmuş unla tel tel olana kadar çekilir. Bayburt’un Söğütlü köyünde düzenlenen bir etkinlikte kadınlar, tel helvası çekerek yüzlerce yıllık geleneği yaşatmaya devam ediyor. Tel helvası yapımında kadınlara Vali Mustafa Eldivan’ın eşi Meltem Eldivan da eşlik etti. Eldivan, tel helvasının Bayburt’ta uzun yıllardır yaşatılan bir gelenek olduğunu belirtti ve vatandaşların bu geleneği sürdürerek hem köy odalarında bir araya gelmeyi hem de yöresel kültürü yaşatmayı amaçladığını söyledi. Tel helvasını yapan 77 yaşındaki Hanım Nişancı ise gelin geldiği köyde 55 yıldır t
Bayburt’ta soğuk kış günlerinde tel helva çekimi geleneği sürdürülüyor. Tel helvası, köy sakinleri tarafından kış mevsiminde karlı ve soğuk havalarda yapılan bir gelenektir. Tel helvası yapımı için su, şeker, limon suyu, un ve yağ kullanılır. Tel helvası çekimi, büyük bir tepsiye dökülen şerbetin soğuk havada kar üzerinde macun kıvamına getirilmesiyle başlar. Ardından elde edilen macun, odanın ortasına kurulan siniye alınarak kavrulmuş unla tel tel olana kadar çekilir. Bayburt’un Söğütlü köyünde düzenlenen bir etkinlikte kadınlar, tel helvası çekerek yüzlerce yıllık geleneği yaşatmaya devam ediyor. Tel helvası yapımında kadınlara Vali Mustafa Eldivan’ın eşi Meltem Eldivan da eşlik etti. Eldivan, tel helvasının Bayburt’ta uzun yıllardır yaşatılan bir gelenek olduğunu belirtti ve vatandaşların bu geleneği sürdürerek hem köy odalarında bir araya gelmeyi hem de yöresel kültürü yaşatmayı amaçladığını söyledi. Tel helvasını yapan 77 yaşındaki Hanım Nişancı ise gelin geldiği köyde 55 yıldır t